Banyo Bataryası Alırken Nelere Dikkat Edilmeli?

banyo bataryasi modelleri

Banyo ya da mutfak su bataryası alırken tasarımın yanı sıra fonksiyonelliğe de dikkat edilmesi gerekir. Uzun yıllar sorunsuz bir şekilde kullanabilmek adına kaliteli ve dayanıklı malzeme tercih edilmelidir. Ürün seçimi yaparken artı olarak montaj da önem arz eder. Tesisat bilgisi gerektiren musluk, montaj tipine ve mutfak alanına göre seçim yapılmalıdır. Her bölgede kireçli suyun hakim olması göz önünde bulundurularak, kirece dayanıklı yapıdaki ürünler arasından ideal olan tercih edilmelidir. 

 

Banyo Bataryası Çeşitleri Nelerdir?

Farklı bütçeye, tasarıma ve fonksiyona sahip batarya modelleri bulunmaktadır. Bu modeller kullanım amacına, su akış hızına ve tasarıma göre şekillenmektedir. Bu noktada tek su girişli batarya nedir sorusu doğmaktadır. Son yıllarda sıkça tercih edilen tek su girişli musluk batarya, aç kapa batarya olarak bilinmektedir. Sıcak su ayarı yapmaya gerek kalmaması kullanıcıya kolaylık sağlar. Daha eski yapılarda karşılaşılan çift bataryalı musluk, sıcak soğuk ayarı için alanları bulunur. Zahmetli kullanıma sahiptir; pratik değildir.

 

Banyo Bataryasının Kullanım Amacının Belirlenmesi

Banyo batarya musluğu fonksiyonel yapıya sahip olsa da kullanım noktasında çok çeşitlenmemektedir. Genel olarak su akışı amacına hizmet eder. Günümüz modern dünyasında her alanda gelişen dekorasyon trendleri banyoyu da etkilemiştir. Bundan dolayı işlevsel olarak tercih edilecek herhangi bir ürün tasarım noktasında yüksek çizgilere sahip olmalıdır. Dayanıklı, sağlam ve uzun ömürlü batarya tercihi için güvenilir markalardan alışveriş yapılmalıdır. 

 

Banyo Bataryasının Kolay Montaj Edilebilmesi

Yeni nesil teknolojiler ile donatılan bataryalar, monte edilebilmesi için tesisat bilgisi gerekse de kolay ve ufak dokunuşlar ile musluk batarya montajı yapılabilir. Bu işlem için boru anahtarı, İngiliz anahtarı ya da kurbağacık anahtar kullanılabilir. Bataryanın bağlantılara tam oturması, bağlantılardan herhangi bir sızıntı ve deformasyon olmaması için ürüne göre doğru numarada anahtar seçimi yapılmalıdır. Montaj işlemine başlamadan önce su vanaları kapatılmalıdır. Banyo bataryası ve bağlantılar denkleştirilerek contalar sıkılır. 

 

Banyo Bataryasının Sızdırmaz Olması

Doğru ürün tercihi ile damlatma ve sızdırma yapmayan bataryalar, konforlu bir kullanım sağlar. Aç kapa muslukların su sızdırmaması için  musluk batarya içi kartuşu sağlam yapılı olmalıdır. Kaliteli ve dayanıklı armatür tercihi hayat kurtarıcı bir etkiye sahip olacaktır. Musluk borusunda delik oluşmadığı takdirde şebeke suyundan basınçlı bir su gelmez. Olası tüm ihtimaller göz önünde bulundurulmalıdır. Musluk içi ve dışı önemli olduğu kadar boru alanı da oldukça önem arz etmektedir. Sıkça kullanılan banyo musluğu, kullanıcı bireylere kullanım kolaylığı sağlarken yapı olarak da sağlamlık ve dayanıklılık sunmalıdır.

 

Banyo Bataryasının Basınç Ayarlarında Sorun Olmaması

Bu noktada tercih edilecek en doğru ürün aç kapa su sızdırmaz normal ya da  duvar musluk batarya olmalıdır. Çünkü şebeke musluklarından gelen su basınçlıdır. Bölgeye göre basınç farklılıkları değişebilir. Bu durum da muslukların ömürlerini ciddi anlamda etkiler. Ömür kısaltmalarına neden olabilecek tüm teknik özellikler araştırılarak harekete geçilmelidir. Armatürden gelen su sağlıklı bir yapıda olmadığı takdirde konforu düşüren ve olumsuz etkileyen ürün olacaktır. Bundan dolayı korozyona dayanıklı standartta ürün tercih edilmeli.

 

Banyo Bataryasının Dayanıklı olması

Yıllara meydan okuyacak, kaliteli ve sağlam yapılı musluk ne demek? Hijyenin sağlanması adına gündelik hayatta en çok kullanılan ürünlerden biri banyo bataryası olmaktadır. İç yapısının kaliteli ve dayanıklı olması önemli olduğu kadar aynı zamanda dış kaplaması da oldukça önem arz etmektedir. Darbelere karşı dayanıklı, çizilmeyen, su lekesi, pas ve kireç tutmayan ürünler tercih edilmelidir. Aynı zamanda ürünün dayanıklılığı ağırlığından da anlaşılmaktadır. Çünkü ağır hammaddeler su ve kirece karşı daha dayanıklı olur. 

 

Banyo Bataryası Ölçülerinin Uygun Olması

Seramik ya da duvara monte edildiği için banyo batarya ölçüleri dikkate alınmalıdır. Bu noktada öncelik üretici firmaların ölçü noktasında bilgilendirmesi gerekir; ardından monte edilecek alanın ölçüleri kontrol edilmelidir. Pek çok birey banyo bataryaları standart mı sorusunu sorabilir. Genel olarak standart ölçüler piyasaya hakim olsa da farklı ölçülerde ürünler de mevcuttur. Banyo dekorasyonlarını önemli alanda etkileyen bataryalar, doğru ölçüye uygun tercih yapılmadığında uyumsuz bir görünüm oluşturur.

 

Banyo Bataryasının Hijyenik Olması

Banyolar için tercih edilecek bataryalarda yüksek öneme sahip hijyen konusu dikkate alınmalıdır. Armatür temizliği nasıl yapılır? Kararan armatürler için sirke ve pamuk yeterlidir. Bolca sirke dökülen pamuk musluk üzerinde 15 dk bekletilmeli ve ardından yumuşak yapılı bir fırça ile temizlenmelidir. Tasarım olarak yüksek trend ürün olsa da siyah musluk kullananlar tarafından gelen geri bildirime göre siyah bataryalar, leke ve iz bırakması sebebi ile düşük hijyene sahiptir.

 

Uyumlu ve Modern Tasarıma Sahip Olması

Dekorasyonda uyum yakalamak için şık ve kaliteli ürün tercih edilmelidir. Banyolarda hoş bir görünüm için dekoratif musluklar bulunmaktadır. Farklı tasarım çizgilerine sahip, geniş renk skalasında üretilen ürünler arasında son zamanlarda sıkça tercih edilen sarı mutfak musluğu, en sevilen model olmuştur. Buna nazaran siyah batarya soğuk renkleri sevenler için uygundur. Klasik banyo musluklarından pirinç batarya, dekoratif görünümüne sahipken bronz renkteki bataryalar gösterişli bir hava yaratmaktadır. 

 

Sıcak ve Soğuk Su Ayarları Olması

Günümüzde her evde bulunan tek kollu sıcak soğuk su bataryası, pratik kullanıma sahip işlevsel bir üründür. Tek bir alandan suyun çıkışının olması hem alan kaplamaz hem de zamandan tasarruf sağlar. Hızlı bir şekilde sıcak ve soğuk su ayarı yapılır. Böylece su noktasında bilinçli tüketim göstermeye olanak sağlar. Her tarza ve zevke hitap eden musluklarda zorlamaktan kaçınılmalıdır. Çok sevilen ürün olmasına rağmen pirinç musluk nedir denildiğinde ilk akla gelen sıcak ve soğuk suyun zor bir şekilde gelmesidir. 

 

Banyo Bataryası Nasıl Değiştirilir?

Lavabo musluk değiştirme işlemi oldukça kolaydır. Peki, musluk bataryası nasıl değiştirilir? Su vanalarının kapalı olduğundan emin olduktan sonra bataryanın iki tarafında bulunan bağlantılar bir anahtar ile saat yönünün tersine çevrilerek ayrılır. Yeni batarya kutusunun içinde çift S boruları bulunur. Banyo bataryasına takılır ve çevirme işlemi el yordamı ile yapılır. El ile yeterince sıktıktan sonra anahtar ile sıkma işlemine devam edilir. Oldukça basit olan lavabo musluğu değiştirme işleminde batarya zorlanmamalıdır.  

Etiketler: Banyo Bataryası Alırken Nelere Dikkat Edilmeli?, Banyo Bataryası Çeşitleri Nelerdir?, Banyo Bataryası Nasıl Değiştirilir?
Şubat 01, 2023
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR