ÜRÜN BULUNMAMAKTADIR

Lavabo Altı Dolap Fiyatları

Lavabo altı dolap veya diğer adıyla tuvalet dolabı fiyatlarını belirleyen birçok faktör vardır. Banyo dolabının modeli, boyutları ve kullanım amacıdır. Tercihe göre lavabo altı banyo dolap modelleri tezgahla birlikte veya tek başına olarak ayrılır. Lavabo altına yerleştirilecek dolapların kapaklı olup olmaması, lavabonun şekli, ayaklı veya asma dolap olması gibi faktörler de fiyatları etkilemektedir. Lavabo alt dolabı fiyatları farklı bütçelere göre değişiklik gösterir. 

 

Ortalama bir lavabo altı dolap 500 TL’den başlamaktadır ve kullanıcının ihtiyacına göre bu fiyatlar artar. Lavabolu banyo dolabı modelleri fiyatları ise lavabosuz modellerin iki katından başlamaktadır. İsteğe göre sadece lavabo altı dolap veya banyo takımı halinde de alınabilir. Takım halinde alındığı takdirde hem banyoda görünüş açısından uyum hem de toplam fiyatta daha kârlı bir alışveriş sağlanmış olur. 

 

Lavabo Altı Dolap Modelleri Nelerdir?

 

Lavabo altı dolap modelleri lavabolu ve lavabosuz olarak ikiye ayrılabilir. Lavabosuz modeller arasında iki kapılı banyo dolabı ve çekmeceli banyo dolabı olarak iki seçeneği vardır. Bunun yanı sıra lavabo altı dolap modelleri ayaklı banyo dolabı ve ayaksız banyo dolabı olarak ikinci bir kategoriye ayrılabilir. Tüm bu kategoriler içerisinde 65 cm banyo dolabı ve 80 cm banyo dolabı seçenekleri de mevcuttur. Aynı zamanda banyo alt lavabo dolabı modellerinin lavabo üstü dolap ve raflı dolapla birlikte takımları da vardır. 

 
  • Lavabolu Banyo Dolabı Modelleri
 

Lavabolu banyo dolabı modelleri içinde çanak lavabo modeli şekli sebebiyle çokça tercih edilen bir modeldir. Çanak şeklinde olması suyun direk delikten gidere hızlı bir şekilde inmesine ve lavabo etrafında su birikmesini önlemesine yardımcı olur. Bir diğer tercih edilen model ise tezgahlı banyo dolabı modelidir. Bir diğer adıyla hilton banyo dolabı modelidir. Hilton banyo dolabı lavabo ve dolap ölçülerinin uyumlu olması sebebiyle günümüzde sıklıkla tercih edilir. Bunun yanında görünüşü ve pratikliği ve birçok banyo ölçüsüne göre uygun modellerinin bulunması da tercih sebebidir.

 
  • Lavabosuz Banyo Dolabı Modelleri 
 

Lavabosuz banyo dolabı modelleri banyolarda kullanılan lavabo şekline göre ayarlanır. Banyolarda en yaygın kullanılan lavabo şekilleri arasında çanak, oval ve dikdörtgen vardır. Çoğunlukla eski banyolarda lavabo tek başına monte edildiğinden her lavaboya uygun model bulmak biraz daha zordur. Bu durumda lavabo boyutları ölçülerek uygun bir lavabo altı dolap modülü hazır alınabilir veya yaptırılabilir.

 
  • Ayaklı Banyo Dolabı
 

Ayaklı banyo dolabı modeli duvara monte edilemeyecek durumlarda kullanmak için uygun bir seçimdir. Ayaklı banyo dolabı kurulumunun rahatlığı sebebiyle de tercih edilir. Ayaklarından dolayı bu modelin asma banyo dolabı modellerine göre daha çok yük taşıma kapasitesi bulunur. Banyo dolabının ayakları için kullanılan malzemeler genellikle alüminyum, paslanmaz çelik veya mdf’dir. Alüminyum ve paslanmaz çelik ayaklar nem ve suya daha dayanıklıdır ve temizlenmesi de kolaydır.

 
  • Asma Banyo Dolabı
 

Ayaksız banyo dolabı, bir diğer adıyla asma banyo dolabı duvara monte edilen ve alandan tasarruf edilmesini sağlayan bir dolap modelidir. Görünüşü, kullanım kolaylığı ve temizliği açısından çoğunlukla ilk tercih edilen modeller arasında yer alır. Banyoya uygun istenilen yerde ve yükseklikte kullanma özgürlüğü sağlaması sebebiyle ayaklı banyo dolabına oranla daha çok tercih edilir. Asma banyo dolabı modeli sık temizlik yapılması gereken yerler için ideal bir modeldir. Bunun yanında nemden etkilenme ve yıpranma süresi diğer modellere göre daha uzundur. Bu açıdan avantajlı bir seçimdir. İstendiğinde diğer modellerde de olduğu gibi ek dolap üniteleri ile ardiye alanı açılabilir. 

 

Lavabo Altı Dolap Yerden Ne Kadar Yükseklikte Olmalıdır?

 

Banyo dolabı alt modül ölçülerine bağlı olarak dolabın yerden yüksekliği değişebilir. Dolabın yerden yüksekliği kullanan kişi ve kişilere bağlıdır. Lavabo altı dolap yüksekliği çocuklar için 40-50 cm, gençler için 70-75 cm, yetişkin ve yaşlılar için ise 80-85 cm arasında belirlenmiştir. Bu ölçüler kullanıcı kişinin beline ve dirseklerine uygun gelecek şekilde belirlenmiştir. Çocuklar ve uzun boylu yetişkinler için ise piyasada kişiye özel lavabo altı dolaplar da mevcuttur. Ayrıca bu tür dolaplar arzu edilen şekilde özel olarak yaptırılabilir. 

Lavabo Altı Dolap Ölçüsü Nasıl Alınır?

 

Lavabo altı dolap ölçüsü alınırken lavabolu ve lavabosuz dolap olmasına göre ölçü alma işlemi değişecektir. Lavabolu modeller için banyonun iç ölçülerini bilmek yeterli olacaktır. Her iki model için de öncelikle banyonun ölçüsü ve banyo içerisindeki küvet, klozet ve lavabonun kapladığı alan hesaplanmalıdır. Banyo kapısının açılma payı da hesaba katılmalıdır. Buna göre lavabo dolabı modelleri arasında eleme yapılmış olur. Lavabo dolabının banyodaki diğer ünitelerle arasında mümkünse en az 10 cm olması gerekir. Bu sayede hata payı olduğu takdirde önlem alınmış olur. 

 

Tezgahlı lavabo dolabı modeli için banyoda lavabonun monte edileceği yer belirlidir. Buna bağlı olarak küçük bir banyo için 50-60 cm’lik bir tezgahlı lavabo dolabı uygun olacaktır. Lavabo olan bir banyo için yapılması gereken hesaplar lavabonun ölçülerine göre yapılacaktır. Lavabonun enini hesaplamak için lavabonun sağından ve soluna kadar olan mesafe ölçülür. Sonrasında lavabonun derinliğini hesaplamak için lavabo çanağının yanından konulan mezura veya metre ile en üste noktasından aşağıya kadar olan uzunluğu hesaplanır. Son olarak genişliği için ise duvarda lavabonun ön ucuna kadar olan mesafe hesaplanır. 

Lavabo Altı Dolap Su ve Neme Karşı Dayanıklı mıdır?

 

Banyo dolabının uzun ömürlü kullanılabilmesi için banyo dolabının hangi materyalden yapıldığı çok önemlidir.

Banyolar sürekli neme maruz kalan alanlar olması sebebiyle seçilecek banyo dolabının da buna uygun olması gerekir. Banyoda nemi engelleyecek duşakabin veya havalandırma gibi çözümlerin olması nem ve buharı normale oranla azaltır. Fakat buna rağmen dolapların nemden etkilenmesi mümkün olabilir. Bu yüzden banyo dolabı seçimi yaparken ilk olarak banyo dolabının neme ve suya dayanıklı malzemeden üretilmiş olmasına dikkat edilmelidir. Bu malzemeler ihtiyaca ve banyonun boyutuna göre değişir. 

 

Banyo dolabı yapımında en sık kullanılan malzeme mdf ‘dir. Mdf malzemesi, ahşabın sert veya kalın parçalarının parçalandıktan sonra ahşap lifine dönüştürülüp yüksek sıcaklık ve basınçta preslenmesi sonucunda ortaya çıkan bir üründür. Bu üründe preslenmeden dolayı suyun arasına  girebileceği boşluklar çok azdır ve mdf dolaplar çok uzun yıllar boyunca bu yüzden kullanılabilir. Mdf dışında nemli alanlar için tercih edilen bir diğer dolap materyalı plastiktir. Küçük banyo sahibi olan kişiler için plastik bir hazır banyo dolabı iyi bir seçim olabilir. Plastik banyo dolapları hem nem tutmaz hem de değiştirmek  istendiğinde rahatlıkla yerine yeni bir banyo dolabı konulabilir. 

Lavabo Altı Dolabın Yüzeyi Nasıl Temizlenir?

 

Dolabın modeline bağlı olarak temizleme işleminin kolaylaşması mümkündür. Mdf’den yapılmış dolapların yüzeyi çok az nemli bir bez ve hafif bir temizleyici ile silinebilir. Bunun yanı sıra sirke de hafif bir bileşeni olduğu için yüzey temizliğinde tercih edilebilir. Dolabın iç kısmını da aynı şekilde hafif nemli bez ile nazikçe silmek yeterli olacaktır. İki silme işleminden sonra bir başka bezle kurulaması da yapılmalıdır. Yapılmadığı takdirde uzun süreli kullanımda dolabın üzerindeki koruyucu katman kalkabilir ve dolabın daha çok neme maruz kalmasına sebep olur.

cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR