Derz Dolgu
ARD42013
₺748,00 KDV Dahil
₺880,00 KDV Dahil
%15 İndirim
%15İndirim
Yeni Ürün
Derz Takozu
200-3000
₺100,00 KDV Dahil
₺164,02 KDV Dahil
%39 İndirim
%39İndirim
Yeni Ürün
Derz Artısı
200-2000
₺100,00 KDV Dahil
₺164,02 KDV Dahil
%39 İndirim
%39İndirim
Yeni Ürün
Derz Dolgu
ARD42007
₺312,00 KDV Dahil
₺416,00 KDV Dahil
%25 İndirim
%25İndirim
Yeni Ürün
Derz Artısı
200-1000
₺100,00 KDV Dahil
₺164,02 KDV Dahil
%39 İndirim
%39İndirim
Yeni Ürün
Derz Artısı
200-1500
₺100,00 KDV Dahil
₺164,02 KDV Dahil
%39 İndirim
%39İndirim
Yeni Ürün

Yapı Kimyasalı Nedir?

Yapı kimyasalı, inşaat sektöründe kullanılan malzeme ve materyallerin genel adıdır. Bu materyaller kaplama, yapıştırma ve yerleştirme gibi işlemler için kullanılır. Yapı kimyasalı geniş ürün çeşitliliğine sahiptir. Bunlar duvar sıvası, izolasyon malzemesi, mantolama yapıştırıcısı olabilir. Ayrıca, yapıştırma ve derz uygulamalarında kullanılan yapısal güçlendirme ürünleri de yapı kimyasallarına dâhildir. Yapı kimyasalları beton yapılar, endüstriyel binalar ve tesisler, yalıtım sistemleri ve büyük altyapı sistemleri yapımında kullanılır. İnşaat sektörü içerisinde yaygın kullanılan yapı kimyasalları birkaç farklı şekilde sıralanabilir. 

  • Su ve ısı izolasyon ürünleri,
  • Yapıştırma ve derz ürünleri,
  • Tamir harçları,
  • Endüstriyel zemin ürünleri.

Bu başlıklar altında su ve ısı izolasyonu alanında kullanılan ürünler; mantolama sıvası, dekoratif sıvalar, mantolama yapıştırıcıları ve su izolasyon malzemeleridir. Yapıştırma ve derz ürünlerinde fayans yapıştırma ürünleri olan derz dolgu, flex derz dolgu ve poliüretan derz dolgu gibi ürünler bulunur. 

Endüstriyel zemin ürünleri alanında kullanılan epoksi ürünler ise epoksi boya, epoksi astar ve epoksi zemin kaplamadır. Bunun yanında beton kür, beton cilası ve yüzey sertleştirici gibi ürünler de endüstriyel zemin ürünleri arasındadır.

Su izolasyonunda katı izolasyona ihtiyaç duyan alanlar çatı katları, teraslar ve su depoları gibi ortamlardır. Su deposu izolasyonunda kullanılan malzemeler, suyun kaçma ve sızmasına karşı etkili olmalıdır. Su deposu, betonarme olarak inşa edilen durumlarda çok kullanılan kullanılan malzemeler üçe ayrılır: çimento ve akrilik karışımlı malzemeler, poliüretan ve MS polimer bazlı ürünler. 

Teras izolasyonu alanında kullanılan ürünler ise yine su geçirmeyen ürünler olmalıdır. Bu ürünler ise silikon, çimento, kaçucuk, bitüm ve poliüretan esaslı ürünlerdir. Teras su yalıtımı hem dışarıdan hem içeriden gelebilecek su kaçaklarına karşı hazırlanmalıdır. Bu noktada, teras alanının önce etüt edilmiş olması gerekir ve teras yalıtım malzemeleri, buna bağlı olarak seçilmelidir. 

Son olarak çatı izolasyonu alanında kullanılan yapı kimyasal ürünleri ise poliüretan köpük, taş yünü ve poliüretan sprey köpüktür. Aynı zamanda çatı kiremitlerinin yapıştırılmasında kullanılan mahya harcı da çatı izolasyonunda kullanılır.

Yapı Kimyasalları Fiyatları

Yapı kimyasallarının fiyatları, ürünün türüne ve kullanım amacına göre değişir. Bunlar ise kaplama, yalıtım, yapısal güçlendirme, dolgu ve zemin ürünleri olarak ayrılabilir. Bazı ürünler, özellikleri nedeniyle diğer yapı kimyasallarından daha pahalı olabilir. Kullanım amaçlarına göre izolasyon için kullanılan malzemelerden izolasyon ürünleri ve dolgu malzemeleri olarak bakıldığında izolasyon ürünleri daha pahalı olacaktır. Buna örnek olarak taş yünü ve cam yünü verilebilir. Cam yünü taş yününe kıyasla biraz daha yüksek bir fiyata sahiptir. Bunun nedeni de hem hammaddesi hem de kullanıldığı alan ve özellikleridir. 

Hazır sıva fiyatları ek bir hazırlama işlemi gerektirmediğinden diğer sıva fiyatlarına oranla biraz daha yüksek bir fiyata sahip olabilir. Kullanım kolaylığı ve zamandan tasarruf sağlaması sayesinde, birçok alıcı bu tür sıvaları tercih edebilir. Bu noktada hidrolik kireç yani NHL kireç de sıva yapmada, derz dolgu işlemlerinde ve duvar örme gibi işlemlerde kullanıldığından daha da pahalı olabilir. Bu noktada ürünün kullanım alanının fazlalığı ve içerisindeki maddeler fiyatların belirlenmesinde büyük rol oynar.

Yapı Kimyasallarının Özellikleri Nelerdir?

Yapı kimyasalları inşaat sektöründe birkaç farklı kategoride kullanılır. Bu kategoriler ise yalıtım, yapıştırma ve güçlendirme olarak ayrılabilir. Yalıtım bir diğer adıyla izolasyon malzemeleri yalıtımın yapılacağı bölgeye bağlı olarak farklı ürünlere sahiptir. Yapıştırma ve derz işlemlerinde kullanılan ürünler ise genellikle yalıtım, döşeme ve güçlendirme gibi alanlarda kullanılır. Son olarak güçlendirme ve tamir alanında kullanılan ürünler ise beton, çelik ve fiberbond gibi malzemeler kullanılır. 

Yalıtım Malzemeleri: İyi ve doğru bir yalıtım yapmak oldukça önemlidir. Yalıtım malzemeleri nelerdir ve nerelerde kullanılır, su yalıtımı nedir ve ısı yalıtımının faydaları nelerdir gibi birçok soruya cevap verecek detaylı bir bilgi dağarcığına sahip olmak ise müşteriler açısından avantajlı olur. Su ve ısı yalıtımı doğru yapıldığı takdirde hem ekonomik hem de enerji açısından tasarruf edilebilir. Yalıtım yapılacak alanın iklimi, konumu, hava ve zemin koşulları nasıl bir yalıtım yapılacağı konusunda yönlendirici bir etken oluşturur. 

Yalıtım malzemeleri ses, ısı ve su yalıtımı gibi alanlarda kullanılır. Isı yalıtımında kullanılan malzemeler sırasıyla taş yünü, cam yünü, cam köpüğü, fenol köpüğü, ahşap lifli levhalar, ahşap yünlü levhalar ve poliüretan köpüktür. Bu malzemeler duvar, çatı ve zemin alanlarında kullanılabilir. Ses ve ısı yalıtımı genellikle birbirini birlikte götüren bir yalıtım şeklidir. Ses yalıtımı genellikle köpük levha, süngerpan ve mantar şilte gibi birçok yalıtım malzemesi kullanılır. Su yalıtımında ise çimento, akrilik, bitüm ve poliüretan karışımlı malzemeler kullanılır. 

Taşyünü: Tüm yalıtım malzemeleri içerisinde en çok kullanılan ve tercih edilen yalıtım malzemesi ise taşyünüdür. Taşyünü bazalt taşların yüksek ısılarda eritilmesi sonucu oluşan elyaftır. Elyaf, taşyünü içerisinde yüzde 97 gibi bir orana sahiptir. Taşyünü, yalıtım sistemleri içerisinde hem sıcaktan hem soğuktan korumasıyla yüksek bir performans sergiler. Taşyünü, yüksek ısılara karşı oldukça dayanıklıdır ve kolay kolay yanmaz. Bu nedenle bina yalıtım sistemleri için iyi ve güvenilir bir seçenek oluşturur. 

Yapıştırma ve Kaplama Malzemeleri: Yapıştırma ve kaplama malzemeleri genellikle zeminlerde kullanılır. Yapıştırma malzemesi olarak derz dolgular vardır. Zemin şap çeşitleri ise çimento şapı, sentetik reçine şapı ve manyezit şap gibi sıralanabilir. Şaplar beton dökülmüş olan zeminin üzerine uygulanır ve düzgün bir görüntü vermek için kullanılır. Şap uygulanan zemin, dış etkenlerden korunur yalıtımın kullanım ömrü daha uzun olur. Bu zemin üzerine istenirse döşeme fayans, parke veya laminat parke uygulaması yapılabilir.

Derz dolgu malzemeleri beton fayans veya seramik alanlarda kullanılır. Derz dolguların birçok farklı rengi mevcuttur. En sık kullanılan derz dolgular ise seramik derz dolgu, silikon derz dolgu ve epoksi derz dolgulardır. Seramik derz dolgu mermer, fayans ve seramik kaplama yüzeylerin doldurulmasında kullanılır. Silikon ve epoksi dolgular suya karşı dayanıklı ve küflenme gibi sorunları olmadığı için oldukça iyi bir seçim oluştururlar. Çok kullanıldığı alanlar ise su geçirmeye yatkın çatı, teras, balkon, mutfak ve banyo gibi alanlardır.

Flex derz dolgu olarak da geçen silikonlu derz dolgu malzemeleri; seramik, fayans ve mermer gibi döşeme türlerini yapıştırma amacı ile kullanılır. Çoğunlukla su geçirme olasılığı yüksek alanlar için tercih edilir. Epoksi derz dolgu malzemeleri ise iç ve dış alanlarda kullanılabilir. Uygulamanın yapıldığı yüzeyler ise fayans, seramik ve cam mozaiktir. Bu malzeme kimyasallara ve bakterilere karşı dayanıklı olduğundan küf, bakteri ve mantar oluşumunu engeller. Kolay kolay kararma yapmaz ve rahatlıkla temizlenebilir. 

Yapı Kimyasalları Alırken Nelere Dikkat Edilmeli?

Yapı kimyasalları alırken dikkat edilmesi gereken konular yapılacak işlemin türüne göre doğru malzemeyi seçmektir. Bu işlemler izolasyon, dolgu, yapıştırma, güçlendirme ve tamir gibi işlemler olabilir. Bu noktada her işlemin de kendi içerisinde farklı kategorileri vardır. Örnek olarak izolasyon işleminin su ve ısı izolasyonu olarak iki ana kategorisi vardır. Buna ek olarak ses izolasyonu da en son işlem olarak eklenebilir. 

Bazı yapı kimyasalları ise birçok farklı alanda kullanılabilir. Bu tür ürünler genellikle sıvalar ve harçlardır. Bu ürünlerin de türleri uygulanacağı alana ve alanın bulunduğu koşullara uygun olmalıdır. Su izolasyonu gereken bir yere yanlış bir işlem yapıldığı takdirde daha fazla sorun ve iş yükü ortaya çıkacaktır. Bu nedenle tüm yapı kimyasalları detaylı bir şekilde incelenmelidir ve nerelerde kullanıldığına dair bilgi edinilmelidir.

Yapı Kimyasalları Nasıl Kullanılır?

Yapı kimyasalları, binaların hem iç hem de dış alanlarında kullanılır. Kullanım alanları olarak izolasyon, dolgu, yapıştırma ve tamir alanları vardır. Kimyasalların türüne göre kullanım şekilleri de farklıdır. Buna örnek olarak çimento ve akrilik esaslı su yalıtım malzemesi iki bileşenin birbirine karıştırılması ile uygulanır. Çimento yerine kullanılabilen hidrolik kireç ise hem harca yüzey arasındaki boşlukları doldurması için hem de yapıştırma ve sıva işlemleri için kullanılır. 

Yapı kimyasallarının diğer ürünlerle kullanımı ise işlemin ne olduğuna bağlı olarak şekillenir. Su yalıtımı istenen bir alanda ısı yalıtımında kullanılan malzemeleri kullanmak uygun olmayacaktır. Bununla birlikte gereksiz ve fazladan bir malzeme kullanımı da hem ekonomik hem de işçilik açısından uygun olmayacaktır. Buna örnek yapılan işlemlerde herhangi bir adımı atlamak veya ürünün nitelikleri yüzünden farklı bir ürün kullanmak istenmeyen sonuçlar oluşturabilir. Bu nedenle her zaman uygun ve doğru ürünler birbirleri ile birlikte kullanılmalıdır.

cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR